Alireza Jahanbakhsh eerste Eredivisie speler met minuten op WK

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Alireza Jahanbakhsh was tijdens het WK in Qatar de allereerste speler uit de Eredivisie die in actie kwam. In het tweede duel op het WK had hij een basisplaats bij Iran in het treffen met Engeland.

Jahanbakhsh en zijn ploeggenoten zullen het treffen met Engeland graag snel willen vergeten. Bij rust keek Iran al tegen een 3-0 achterstand aan. Extra pijnlijk voor de aanvaller van Feyenoord was dat hij net als twee andere basiskrachten bij rust in de kleedkamer zou achterblijven.

De driedubbele wissel was voor de Portugese bondscoach van Iran, Carlos Queiroz, niet de eerste wissel. Doelman Hossein Hosseini moest al snel in de eerste helft naar de kant vanwege een gebroken neus. Jahanbakhsh hoopt na zijn 45 minuten tegen Engeland uiteraard op speelminuten tegen Wales en de Verenigde Staten.

Het is nog wel de vraag welke Iraanse international in de laatste twee groepsduels in actie zullen komen. De elf basiskrachten tegen Engeland weigerden namelijk het volkslied mee te zingen. Aanleiding zijn de huidige protesten in Iran.