Almere City eert oud-speler met speciaal shirt

Almere City FC treft vandaag competitiegenoot TOP Oss in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. De ambitieuze club Almere zal dat doen met een speciaal shirt.

Vandaag in het Yanmar Stadion speelt Almere City FC namelijk in een historisch shirt dat een hommage is aan oud-speler Jergé Hoefdraad, die in de zomer van 2021 veel te jong om het leven kwam. Hoefdraad speelde in totaal drie periodes bij Almere City FC en kwam daarin tot 153 wedstrijden.

Almere City algemeen directeur John Bes: ,,Een voetbalclub en een stad groeien door het ontwikkelen en bewaken van symbolen, rituelen en helden. Nadat we vorig jaar een bekershirt met veel symboliek voor de stad onthulden, is het dit keer een shirt ter ere van één van onze clubiconen. Jergé stierf helaas veel te vroeg, maar hopelijk kunnen wij in samenwerking met SHARP Business Point Flevoland bijdragen aan zijn nalatenschap en daarmee laten zien dat we hem niet vergeten zijn. Nu niet, nooit niet.”

De vraag is wel hoe vaak Almere City het shirt zal dragen. Succesvol is de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie in de beker al lang niet geweest. De laatste overwinning dateert al weer van september 2018. Toen won Almere City van FC Dordrecht. Tegenstander TOP Oss doet het overigens niet veel beter en kampt eveneens met een syndroom. De laatste bekerzege dateert uit 2019 toen het uiteindelijk in de achtste finales het hoofd moest buigen tegen AZ.

1 Trackback / Pingback

  1. Almere City eert oud-speler met speciaal shirt | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.