Almere City ziet doelman naar Japan vertrekken

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Doelman Michael Woud is per direct vertrokken bij Almere City. De international van Nieuw Zeeland trekt naar de Japanse J-League. Daar gaat hij keepen voor promovendus Kyoto Sanga FC.

Woud werd anderhalf jaar geleden door Almere City overgenomen van Willem II. Hiervoor was de 1.97 meter lange keeper actief voor de jeugd van Sunderland. Almere City werd zijn nieuwe werkgever. De ambitieuze club uit Flevoland was namelijk op zoek naar een vervanger voor Joshua Smits die naar de Noorse topclub FK Bodø/Glimt trok. Woud keepte 53 duels voor Almere City en wist hierin 15 keer de nul te houden. Begin november raakte hij zijn basisplaats in Almere echter kwijt. Na het vertrek van Gertjan Verbeek zag ook diens opvolger Alex Pastoor het niet in de doelman zitten.

Naast keeper van Almere City is Woud ook eerste keeper van het Olympische team van Nieuw-Zeeland. Vorig jaar was hij met zijn land actief op de Olympische Spelen in Tokyo. Daar maakte de drievoudig international van Nieuw-Zeeland ook indruk op Kyoto Sanga FC. Die club slaat nu toe. Woud treft bij Kyoto Sanga overigens niet meer Jordy Buijs. Onze landgenoot vertrekt namelijk naar Fagiano Okayama.

Technisch manager Teun Jacobs van Almere City: “Voor Michael Woud gaat met deze transfer een droom in vervulling. Wij wensen hem veel succes in Japan.” Almere City lijkt na het vertrek van Woud op zoek te gaan naar een concurrent voor Agil Etemadi.