Amateurclubs willen Oranje niet missen en vervroegen massaal duels

Foto credits: Marco Oomen / N.I.V.O.-Sparta

Amateurclubs kiezen er massaal voor om aanstaande zaterdag wedstrijden te vervroegen. Op deze manier hopen de clubs zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan, maar belangrijker nog haar leden de kans te bieden om de wedstrijd in de kantine op te nemen.

Van ASWH tot Kozakken Boys, en van N.I.V.O.-Sparta tot Urk, wedstrijden worden vervroegd. Of het nu tweede divisie of vierde klasse is. Normaliter speelt het eerste elftal standaard om 14.30 of 15.00 uur. Niet deze zaterdag 3 december. Clubs geven massaal wijzigingen door en daarmee gehoor aan haar eigen leden.

De meeste duels beginnen zaterdag om 13.00, 13.30 of 14.00 uur. Dat heeft ook consequenties voor andere teams die hierdoor veelal vroeger moeten aftrappen. En daar heeft niemand bezwaar tegen. Geen enkele voetbalfan wil namelijk de achtste finale van Oranje tegen de Verenigde Staten missen. Die wedstrijd staat zaterdag om 16.00 uur op het programma. Vaak te zien in de kantine van de lokale trots. En dat is weer een mooie financiële opsteker voor de penningmeester.