Antwerp kent Europese tegenstander: FC Drita

Royal Antwerp FC kent haar tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League. FC Drita is de tegenstander. Vorige jaar maakte de club uit Kosovo het de latere finalist Feyenoord nog enorm lastig in de voorronde van diezelfde Conference League.

FC Drita was over twee wedstrijden te sterk voor het Finse Inter Turku. Na de overwinning in Finland won Drita nu op eigen veld met 3-0. Volgende week donderdag ontvangt FC Antwerp op de eigen Bosuil de Kosovaren. Een week later is dan al weer de return. Volgende week donderdag is het eerste officiële duel voor Antwerp in het seizoen 2022-2023. Aanstaande vrijdag staat er nog wel een oefenduel tegen Dinamo Kiev op de planning. Tussen de eerste en tweede wedstrijd in de voorronde Conference League wacht nog de start van de Jupiler Pro League tegen KV Mechelen

Normaliter moet Drita geen problemen opleveren voor het Antwerp van Mark van Bommel. Technisch directeur Marc Overmars heeft een fraaie selectie samengesteld. Naast de reeds aanwezige Radja Naingollan, Faris Haroun, Viktor Fisscher en Michael Frey kwamen er deze transferperiode nog een aantal bekende namen bij. Onder hen ook onze landgenoot Vincent Janssen. Deze week werd ook Toby Alderweireld verwelkomt.

De overwinning van Drita betekent direct ook een einde van het Europese avontuur van de Finnen. En dat betekent dus ook dat Inter Turku en onze landgenoot Rick Ketting zich kunnen focussen op de Finse competitie en beker. De 26-jarige Ketting haalde onlangs met Inter Turku de halve finale. Ketting speelt sinds januari 2020 voor Inter Turku. Eerder kwam hij uit voor Sparta, Go Ahead Eagles en het eveneens Finse IFK Mariehamn.