Antwerp wil Ajax en Daley Blind van elkaar verlossen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Opvallend nieuws uit België. De interesse van Royal Antwerp FC in Daley Blind wordt steeds concreter. De club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel hopen de international in de winterse transferperiode transfervrij over te kunnen nemen. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De 32-jarige Blind is in het Nederlands Elftal onder bondscoach Louis van Gaal onomstreden. In de Johan Cruijff ArenA is hij net als Davy Klaassen niet verzekerd van een basisplaats. Antwerp hoopt daar nu van te kunnen profiteren. Blind heeft in Amsterdam nog een contract tot het einde van het seizoen. Trainer Alfred Schreuder gaf de weken in de aanloop naar de lange WK winterstop al de voorkeur aan Owen Wijndal.

Blind geldt in Amsterdam als één van de grootverdieners. Na zijn terugkeer in 2018 na een avontuur bij Manchester United was Blind lange tijd onomstreden. Blind incasseert een miljoenen salaris. The Great Old, de bijnaam van Antwerp, biedt Ajax en de international nu mogelijk een mooie uitweg. Antwerp wil graag de ervaring van Blind en is bereid het salaris over te nemen. Ajax kan een dure kracht van haar financiële huishouding afstrepen.

Royal Antwerp is de nummer drie van de Belgische Jupiler Pro League. De afgelopen jaren werd er stevig in de selectie geïnvesteerd. Vooral in ervaren krachten. Zo staan in Antwerpen ook Toby Alderweireld, Viktor Fischer, Vincent Janssen en Michael Frey onder contract. In de winterstop hoopt men Radja Nainggolan die moeite heeft met de discipline uit te zwaaien. Tegelijkertijd hoopt Overmars ook kapitaal te creëren met jonge spelers als Gaston Avila, William Pacho, Jurgen Ekkelenkamp en Michel-Ange Balikwisha.