Bekende Nederlandse DJ’s treden op tijdens WK in Qatar

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Over exact 30 dagen begint het WK in Qatar. Van Oranje koorts kan nog niet echt worden gesproken bij dit ‘winterse’ WK. Ook de interesse in tickets is Nederland nog niet om over naar huis te schrijven. Op een Oranje mars in Qatar hoeft men dan ook niet te rekenen. Het weerhoudt de organisatie er niet van om toch uit te pakken.

Waar normaliter de supermarkten al lang en breed hebben uitgepakt met reclames en give-aways is het dit jaar opvallend rustig. Een groot aantal politici, beroemdheden én sponsoren heeft besloten Qatar links te laten liggen. Dat heeft alles te maken met de erbarmelijke omstandigheden en mensenrechten waarin bouwvakkers moesten opereren. Daarnaast is er last but not least de geur van corruptie die rondom het toekennen van het grootste voetbaltoernooi ter wereld hangt.

Ondanks al die kritiek pakt Qatar wel uit. Zo zijn er allerlei evenementen gepland. De grote vraag is alleen voor wie. Zo heeft dance-organisatie MDLBEAST nu ook allerlei bekende DJ’s weten te charteren voor Aravia. 56 artiesten in totaal. Zo zullen er tijdens de 28 dagen dat het WK in Qatar gaat plaatsvinden onder andere optredens zijn van Axwell Calvin Harris, David Guetta, Fatboy Slim, Steve Aoki en Tyga. Ook Nederlandse DJ’s als Afrojack, R3HAB en Hardwell zijn aangekondigd. De grote vraag is nu of deze optredens in ons land tot commotie zullen leiden.

Geen van deze namen treedt overigens op tijdens een wedstrijd op het Wereldkampioenschap. Er zijn al langer geruchten dat Dua Lipa zou optreden op het WK. Ook BTS en Shakira worden nadrukkelijk genoemd. Tot dusver is dat nog niet bevestigd. Alleen de naam van Lil Baby is al aangekondigd voor de openingsceremonie van het WK in Qatar. Naast Lil Baby zal ook de Canadese/Indiase Nora Fatehi tijdens de ceremonie optreden.