Booth volgt Gakpo op met speciale card in FIFA 23

Taylor Booth is de Eredivisie Speler van de Maand November. De middenvelder van FC Utrecht heeft op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. De 20-jarige Kenneth Taylor van Ajax is verkozen tot het Johan Cruijff Talent van de Maand.

In verband met het WK in Qatar werden er in de maand november slechts twee volledige eredivisiespeelrondes gespeeld. Alleen Ajax, Vitesse, Feyenoord en SC Cambuur kwamen door een inhaalprogramma drie keer in actie. FC Utrecht sloot het jaar 2022 goed af. In eigen huis werd FC Groningen verslagen (2-1). Ook hekkensluiter FC Volendam (0-4) was niet opgewassen was tegen de Domstedelingen.

De voormalig (jeugdspeler van FC Bayern München is de laatste vijf wedstrijden basisklant in de Utrechtse selectie. Dat vertrouwen betaalt hij nu terug. Zo was de 21-jarige Booth in november gemiddeld iedere twaalf minuten goed voor een schot of gecreëerde kans. Booth was dan ook in Utrecht de speler met de meeste schoten op doel (5) en gecreëerde kansen (6). Met een passnauwkeurigheid van 87,9% en twee doelpunten speelde de Amerikaan een belangrijke rol in de sportieve opmars van FC Utrecht.

Speciale Player of the Month card in FIFA 23

Booth werd in november in beide wedstrijden uitverkozen tot KPN Man of the Match. De Amerikaanse middenvelder is na Adam Maher (Oktober 2019) pas de tweede speler uit de Domstad die de Eredivisie Speler van de Maand-prijs wint. Naast een bokaal ontvangt Booth ook een verbeterde Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 23 Ultimate Team. Deze Eredivisie POTM werd eerder twee keer gewonnen door Cody Gakpo.