Broer onthult: ‘Sofyan Amrabat was op weg naar Tottenham Hotspur’

Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

Marokko schittert op het WK in Qatar. Met maar liefst vier in Nederland geboren internationals wacht nu in de achtste finales een treffen met Spanje. Een podium waar het hele land trots op is.

Neem bijvoorbeeld Sofyan Amrabat. De middenvelder brak door bij FC Utrecht en ging met hoge verwachtingen naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid en later Club Brugge kwam hij onvoldoende uit de verf. Via Hellas Verona verdiende hij een miljoenentransfer naar Fiorentina. In Italië is iedereen overtuigd van de kwaliteiten van Sofyan Amrabat. Maar nu laat hij het dus ook zien op een WK. En Amrabat is nog altijd pas 26 jaar.

Zijn 35-jarige broer Nordin Amrabat, als voetballer actief bij AEK Athene, komt uitgebreid aan het woord in De Telegraaf. “Ik ben echt ongelooflijk trots op Sofyan. Als je op zo’n podium – in drie wedstrijden tegen landen als Kroatië, België en Canada – zó goed speelt, dan heb je veel in je mars. Ik denk dat de topclubs in Europa die hebben zitten slapen nu wel wakker zijn geschrokken. In januari was Sofyan zelf al rond met Tottenham Hotspur, maar kwam er geen akkoord over de transfersom met Fiorentina. Ik denk dat de geïnteresseerden nu in de rij zullen staan.”

Ook twee andere in Nederland geboren internationals, namelijk Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, krijgen lof van de oudste Amrabat. “Hun terugkeer in de nationale ploeg is natuurlijk ontzettend belangrijk. Dat zij er nu weer bij zijn, geeft ons een enorme boost. Hakim en Noussair zijn ervaren topspelers, die niet voor niks bij Chelsea en Bayern München spelen.”

De oudere Amrabat gaat nog even in op de situatie van Ziyech bij Chelsea. “Dat hij zo weinig speelt, is echt dood- en doodzonde, want ik zie hem heel graag voetballen. Ik vind dat hij naar Ajax moet gaan om daar zijn carrière te beëindigen. Maar of hij dat wil… Ajax is een prachtige club, maar dan speelt Hakim – met alle respect – wel weer tegen RKC en Sparta. Ik kan me ook voorstellen dat hij nog eens in de Serie A wil kijken, bijvoorbeeld bij AC Milan.”

Amrabat vervolgt:  “Er wordt op dit moment Marokkaanse voetbalgeschiedenis geschreven. Het kan zo maar dat Marokko verrast en de kwartfinale haalt, want je schakelt natuurlijk niet zomaar België in de groep uit.”

Wanneer is Marokko – Spanje?

Het duel in de achtste finales tussen Marokko en Spanje wordt gespeeld op dinsdag 6 december. Aanvang is 16.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadium.