Cambuur moet noodgedwongen op zoek naar nieuwe trainer

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Cambuur moet op zoek naar een nieuwe trainer. Henk de Jong heeft de conclusie getrokken dat hij per direct zijn funcite als trainer van de Friezen zal neerleggen. De 58-jarige De Jong wil zich rechten op zijn herstel, mede op doktersadvies.

De nummer veertien van de Eredivisie stelt op de website: “De Jong gaat zich nu eerst volledig richten op zijn herstel en de kans is groot dat hij daarna wel behouden blijft voor SC Cambuur. De komende periode wordt benut om samen met de clubleiding een functie te zoeken die past binnen zijn mogelijkheden. Het huwelijk tussen Henk de Jong en SC Cambuur is het succesvolste uit de historie van de Leeuwarder volksclub. Bijna alle clubrecords staan op zijn naam en met drie kampioenschappen (2013, 2020 en 2021) en de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie (2022) zal hij voor altijd een prominente plaats innemen in de clubhistorie.

De Jong:: “Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vind is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen. Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort.”

Pascal Bosschaart en Martijn Barto nemen voorlopig zijn taken als hoofdtrainer waar. Cambuur zal in de tussentijd op zoek gaan naar een geschikte opvolger.