Alfred Schreuder definitief nieuwe trainer Club Brugge

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Alfred Schreuder is de nieuwe trainer van Club Brugge. Onze landgenoot is de opvolger van Philippe Clement. De Belgische oefenmeester vertrok bij Club Brugge om aan de slag te gaan bij AS Monaco.

Schreuder zat sinds oktober zonder club. Die maand werd hij samen met Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona. Eerder was Schreuder als trainer werkzaam bij FC Twente en Hoffenheim. Daarnaast was hij bij Ajax assistent-trainer van Erik ten Hag. Schreuder wordt in Brugge geassisteerd door Zenković en L’Ami. Beide hebben een verleden bij Ajax. De Oostenrijker Danijel Zenkovic was assistent-trainer van Werder Bremen maar eerder werkzaam in de jeugd van Ajax. L’Ami zat zonder club nadat hij in 2020 bij Ajax vertrok.

In Brugge zal Scheuder gaan werken met Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer. Laatstgenoemde is ook aanvoerder van de Belgische topclub. Het is dit seizoen nog niet het jaar van Club Brugge. Na het kampioenschap vorig seizoen zit Club Brugge in de achtervolging in de Jupiler Pro League. Daarnaast ging het roemloos ten onder in de groepsfase van de Champions League.

Alfred Schreuder is in Brugge al de zevende Nederlandse trainer. De Munck, Canjels, de Wit, Grijzenhout, Houwaart en Koster gingen Schreuder voor. Vier van hen wonnen ook daadwerkelijk prijzen in Brugge.