Club Brugge ziet Alfred Schreuder als droomkandidaat

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Club Brugge komt mogelijk in Nederlandse handen. Alfred Schreuder geldt namelijk als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van de Belgische topclub te worden. Dat melden Het Laatste Nieuws en het Algemeen Dagblad.

Club Brugge is op zoek naar een vervanger van Philippe Clement. De Belgische oefenmeester staat op het punt om Club Brugge te verruilen voor AS Monaco. En dat biedt kansen voor clubloze trainers. Alfred Schreuder is topfavoriet. De oefenmeester zit zonder club nadat hij in oktober samen met Ronald Koeman moest vertrekken bij FC Barcelona. Eerder was hij hoofdtrainer bij Hoffenheim (2019-2020) en FC Twente (2014-2015). Tussendoor was Schreuder de assistent van Erik ten Hag bij Ajax.

Onduidelijk is volgens de kranten of Schreuder interesse heeft in een dienstverband bij Club Brugge. In een eerder stadium liet Schreuder namelijk aan FC Basel weten niet tussentijds te willen inzetten. Hierop schakelde de Zwitserse topclub door naar andere kandidaten. De kans om in Brugge te gaan werken is misschien wel aanlokkelijk. Bij Club Brugge zou Schreuder drie landgenoten treffen. De regerend kampioen van Belgie heeft namelijk Noa Lang, Bas Dost en  Ruud Vormer onder contract staan.

Overigens stelt Het Laatste Nieuws dat er meer kandidaten zijn. Naast topkandidaat Schreuder zijn dat Frank de Boer,  Mark van Bommel en voormalig Spaans international Xabi Alonso. De Boer en Van Bommel zitten beide zonder club. Xabi Alonso is trainer van Real Sociedad B.