Cody Gakpo schiet Wijnaldum uit de recordboeken

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Oranje fans hebben er even op moeten wachten. Bijna 8.5 jaar had Georginio Wijnaldum een bijzonder feitje in handen. Het was voer voor menig voetbalquiz. De middenvelder was de maker van het laatste Oranje doelpunt op een WK.

Op 12 juni 2014 speelde Oranje haar laatste wedstrijd op een WK. Het trof in de troostfinale gastheer Brazilië. Het Nederlands Elftal won met 0-3 door goals van Robin van Persie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde scoorde in de blessuretijd de 0-3. Daarna was het lang stil. Oranje miste immers het WK van 2018 in Rusland.

Cody Gakpo schrapte vandaag het bijzonder feitje van Oranje en Wijnaldum. De aanvaller van PSV scoorde de openingsgoal in Oranje’s openingsduel van het WK 2022 in Qatar. Diep in blessuretijd maakte invaller Davy Klaassen er tegen Senegal 0-2 van. De middenvelder maakte zijn tiende goal in dienst van Oranje. Oranje versloeg de Afrikaans kampioen daarmee in een weinig enerverend duel met 0-2.

Klaassen is daarmee nu de laatste doelpuntenmaker van Oranje op een WK. Hopelijk moeten de fans van Oranje niet opnieuw ruim acht jaar wachten. Het betekent immers dat het Nederlands Elftal in Qatar ver zal komen.