Conte wil Steven Bergwijn niet laten gaan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Ajax moet kijken naar alternatieven. De manager van Tottenham Hotspur, Antonio Conte, lijkt namelijk niet bereid om Steven Bergwijn te laten vertrekken. De Italiaanse oefenmeester liet dat vandaag weten op een persconferentie. Het is bekend dat Ajax ook kijkt naar alternatieven. Erik ten Hag heeft samen met Marc Overmars de lat hoog gelegd.

Ajax is deze transferperiode op zoek naar aanvallende versterking. Ook omdat David Neres de club deze transferperiode lijkt te verlaten. Oranje international Bergwijn stond hoog op het verlanglijstje. Ajax bood al 17 miljoen euro. Dat lijkt lang niet genoeg om Tottenham Hotspur te overtuigen. Het betaalde eerder zelf 30 miljoen euro aan PSV. Bergwijn wist in Londen mede vanwege blessures nog niet een volwaardige basiskracht te worden.

Uit de persconferentie van Antonio Conte:

“Eerlijk gezegd, Bergwijn, hij weet heel goed wat ik van hem denk. Ik beschouw hem als een speler die in alle drie de rollen kan spelen, als nummer negen en ook als nummer tien.

“Zeker, in mijn periode bij Tottenham was hij geblesseerd, hij was lange tijd geblesseerd, maar ik heb hem laten zien dat ik hem de kans gaf om te laten zien dat hij een goede speler is wanneer hij in een goede fysieke conditie is.”

“Bergwijn is zeker een Tottenham-speler en hij staat op het punt terug te komen. Ik denk dat hij na de wedstrijd tegen Chelsea weer bij de training kan aansluiten. Ik reken op hem, ook omdat hij een speler is met andere kenmerken dan Sonny (Son, red), Lucas (Moura, red) en Harry (Kane, red). Hij is erg goed in één op één, hij is een creatieve speler die we niet in onze selectie hebben.”