Curacao gaat op zoek naar nieuwe bondscoach

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het Antilliaanse avontuur voor Art Langeler en Guus Hiddink is voorbij. De voetbalbond van Curacao stopt met de samenwerking met Langeler.  De oefenmeester was pas een aantal maanden bondscoach van de nummer 84 van de FIFA ranglijst. Hiddink besluit juist zelf te stoppen.

Langeler had met het nationale team van Curacao de volgende stap in de ontwikkeling moeten zetten. Het komt echter maar tot drie interlands in de Nations League waarvan er twee verloren gingen. Een nederlaag tegen Canada werd al ingecalculeerd maar de wijze waar op (4-0) was pijnlijk . Ook verslikte het zich thuis tegen Honduras (0-1) om uiteindelijk uit wel te winnen. Opvallend genoeg werd in mei bekend dat Langeler de functie zou combineren met een rol in de jeugdopleiding van FC Groningen. Mogelijk heeft dat nu ook tot deze vroegtijdige breuk geleid.

De ambities bij de nationale voetbalbond van Curacao zijn groot. Het eiland was al tweemaal (2017 en 2019) actief op de Gold Cup maar uiteraard droomt het van deelname aan de Copa America of zelfs het WK. Bekende namen in de selectie zijn Eloy Room (Columbus Crew), Juninho Bacuna (Birmingham City) en Anthony van den Hurk (Helsinborgs)

De verwachting is dat Curacao op korte termijn met een nieuwe bondscoach op de proppen zal komen. Wie dat zal worden is nog de vraag? Bij het vakantie-eiland zal altijd de naam van Remko Bicentini gonsen. Bincentini is enorm populair binnen de selectie. De voormalig bondscoach van Curacao is op dit moment assistent-bondscoach van Canada. Volgens Voetbal International worden ook Dean Gorré en Aron Winter genoemd. De 51-jarige Gorré was tussen 2018 en 2021 nog bondscoach van Suriname. Winter was eerder asssistent-bondscoach van Griekenland.