De kleinste steden met deelname aan de Champions League

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Met Viktoria Plzen en Maccabi Haifa zijn er ook een aantal ‘kleinere’ steden vertegenwoordigd in de Champions League. Toch zijn het bij lange na niet de kleinste steden waarvan ooit de plaatselijke club in de groepsfase van de Champions League uitkwam. De gemeente Heerenveen behoort door SC Heerenveen tot één van de kleinste steden ooit die deelnam aan de Champions League.

De kleinste steden met deelname aan de Champions League

Het Twitter account The Sweeper heeft clubs uit de steden die deelnamen aan de groepsfase van de UEFA Champions League op een rijtje gezet. Een mooie vraag voor je voetbalquiz. De steden met de kleinste inwonersaantallen (op basis van huidige cijfers) zijn als volgt:

  1. Urziceni (14.300 inwoners). Het Roemeense Unirea Valahorum uit Urziceni kwam in het seizoen 2009-2010 uit in de Champions League. Belangrijk detail, de voetbalclub speelde haar duels in Boekarest in het stadion van Steau Boekarest. Dus formeel is de nummer twee op deze lijst de recordhouder wanneer het gaat om club én stad. Opvallend: de club bestaat tegenwoordig niet meer.
  2. Farum (20.300 inwoners). FC Nordsjælland speelde als kampioen van Denemarken in het seizoen 2012/2013 in de Champions League. Het is nog steeds de enige titel. De afgelopen jaren kwam Nordsjælland niet verder dan de Deense subtop. FC Kopenhagen is dit jaar de Deense vertegenwoodiger.
  3. Razgrad (29.400 inwoners). PFC Ludogorets Razgrad is alleenheerser in Bulgarije. Al ruim tien jaar op rij wordt het kampioen. De laatste deelname aan de Champions League dateert echter al van het seizoen 2016/2017. Een flinke tegenvaller voor onze landgenoot Sergio Padt.
  4. Heerenveen (31.100 inwoners). Een Fries sprookje in de Champions League. In het seizoen 2000/2001 is SC Heerenveen onder leiding van Foppe de Haan deelnemers aan de groepsfase van de Champions League. Olympiakos, Valencia CF en Olympique Lyon kwamen naar het Abe Lenstra Stadion.
  5. Lens (31.500 inwoners). RC Lens was in het seizoen 2002/2003 als Franse vertegenwoordiger actief in de Champions League. Het eindigde op een derde plaats achter AC Milan en Bayern München. Na de winterstop was FC Porto in de knockout fase van de UEFA Cup te sterk.

https://twitter.com/SweeperPod/status/1562790118649647104

1 Trackback / Pingback

  1. De kleinste steden met deelname aan de Champions League | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.