De Ligt blikt al kort vooruit op WK met Oranje

Matthijs de Ligt bij Bayern München
© 2022 Bundesliga International GmbH

Matthijs de Ligt verruilde deze zomer Juventus voor Bayern München. De 23-jarige verdediger is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een vaste basiskracht. Met Sadio Mané heeft hij ook nog eens een teamgenoot die hij in november zal tegenkomen op het WK in Qatar. Aanleiding voor de media-afdeling van de Bundesliga om hem eens aan de tand te voelen.

Voordat De Ligt in ging op Oranje sprak hij eerst over de Bundesliga. De verdediger van Bayern Munchen en het Nederlands Elftal ging in op de grootste concurrent voor zijn club in de Bundesliga. De Ligt: “Dit jaar heeft Dortmund het heel goed gedaan op de transfermarkt. Ze hebben veel spelers. Helaas heeft Haller nu een tumor. Dat is natuurlijk heel triest voor hem. Vooral voor hem. Ik heb echt medelijden met hem. Ik hoop dat hij snel kan herstellen want ik heb van iedereen gehoord dat hij een geweldige kerel is. Leipzig is altijd sterk geweest. Er zijn verschillende andere teams die soms seizoenen hebben waarin ze… echt goed zijn en soms minder. Leverkusen, Wolfsburg, dat soort teams. Dus ik zou zeggen dat Dortmund de grootste rivaal is voor de titel.”

Heb je al met Sadio Mané al gesproken over de clash op het WK?

De Ligt: “Ja. Een aantal dagen geleden heb ik er met hem over gesproken. Op de training moest ik hem dekken. Ik heb hem gezegd dat ik nu kon trainen voor het geval ik tegen hem moest spelen op het WK. Het is echt leuk om een teamgenoot bij je club te hebben waar je misschien tegen moet spelen op het WK.”

Wat vind je van Mané?

De Ligt: “Hij is absoluut een van de beste aanvallers ter wereld. Hij heeft het geweldig gedaan bij Liverpool en nu denk ik dat we dankbaar mogen zijn dat hij naar Bayern München is gekomen.”