Done deal: Jasper Cillessen trekt definitief naar NEC

Jasper Cillessen gaat definitief de overstap maken naar NEC. Ook de laatste plooien zijn gladgestreken. Er kwam vorige week een kink in de kabel vanwege achterstallige betalingen van Valencia aan de doelman. De Spaanse subtopper drong er vervolgens op aan dat Cillessen deze bij een transfer moest laten vallen. Inmiddels is hier een compromis over gesloten.

Cillessen gaat in Nijmegen een driejarig contract tekenen. Daarmee is voor Cillessen de cirkel rond. Als jeugdspeler (2001-2010) en later een seizoen als eerste doelman (2010-2011) begon voor Cillessen zijn loopbaan. De international was daarna actief bij Ajax, FC Barcelona en Valencia. En nu dus opnieuw Nijmegen en De Goffert.

Om Cillessen binnen te hengelen moest NEC wel een transfersom ophoesten. Volgens De Gelderlander ligt deze op circa 1 miljoen euro. Cillessen had bij Valencia nog een eenjarig contract. In de sinaasappelstad was Cillessen niet altijd een vaste waarde. Met het vertrek van de doelman creëert Valencia ruimte in het salarishuis.

In Nijmegen hoopt Cillessen zijn kansen te vergroten voor een uitverkiezing voor het Nederlands Elftal. Door een gebrek aan speeltijd was dat de afgelopen periode geen uitgemaakte zaak. Naast de ervaren doelman hoopt NEC ook nog op een nieuwe aanvalsleider. Het zette zelf een punt achter de onderhandelingen met oud-international Jurgen Locadia.