Depay: nu meer minuten op WK dan voor FC Barcelona

Memphis Depay seen preparing for Red Bull Street Rhythm by Memphis Depay in Barcelona, Spain on the 22 May 2022 // Rutger Pauw / Red Bull Content Pool // SI202205260032 /

Een opvallende statistiek voor Memphis Depay. De 28-jarige aanvaller van Oranje maakte inmiddels meer minuten op het WK in Qatar dan dat hij dit seizoen deed voor zijn club FC Barcelona. Dat had alles te maken met een slepende bovenbeenblessure.

Vandaag speelde Depay zijn 84ste international voor Nederland. Na invalbeurten tegen Senegal en Ecuador kreeg hij vandaag in het duel tegen gastland Qatar van bondscoach Louis van Gaal een basisplaats.

Bij FC Barcelona kwam hij dit seizoen tot 116 minuten. Depay kwam door een aanhoudende transferdiscussie dit seizoen pas op 10 september voor het eerst in actie. Depay speelde namens FC Barcelona 57 minuten tegen Cadiz. FC Barcelona won dat duel met 0-4. Een week later speelde Depay 59 minuten in de 3-0 overwinning van FC Barcelona op Elche. Depay nam daar één goal voor zijn rekening.

Na deze twee wedstrijden volgde nog 52 minuten voor het Nederlands Elftal in het Nations League duel in en tegen Polen. Daar liep Depay de bovenbeenblessure waardoor hij niet meer in actie kwam voor Oranje en FC Barcelona. Hierop stelde Depay alles op alles om het WK in Qatar met Oranje te halen. Na het WK van 2014 in Brazilië moest en zou dit zijn tweede WK gaan worden.

Op het WK in Qatar kwam Depay driemaal in actie. Tegen Senegal speelde hij invaller 28 minuten. Enkele dagen later tegen Ecuador volgde een tweede invalbeurt. In de rust van dat duel kwam hij in de ploeg voor Steven Bergwijn. Dat bracht de teller op 73 minuten op het WK. Vlak voor het einde van de eerste helft ging Depay over het aantal speelminuten van FC Barcelona heen. Uiteindelijk werd hij na 66 minuten spelen gewisseld voor Vincent Janssen.

Hoeveel minuten speelde Depay dit WK?

Nu de wedstrijd tussen Nederland en Qatar staat het aantal WK-minuten voor Depay in Qatar op 139 minuten. Op naar heel veel extra Oranje minuten voor Depay dit WK. Het betekent immers dat Oranje nog ver zal komen.