Done deal: David Neres vertrekt definitief bij Ajax

Credits: Marco Oomen Fotografie

David Neres vertrekt definitief bij Ajax. De Braziliaanse buitenspeler zat in de Johan Cruijff ArenA op een dood spoor en zocht deze transferperiode naar een nieuwe uitdaging. Die heeft de 24-jarige Neres nu gevonden bij Shakter Donetsk.

Neres kwam in januari 2017 voor 22 miljoen euro over van Sao Paulo FC. De Braziliaanse buitenspeler ontpopte zich al snel als smaakmaker. Het trok de interesse van een groot aantal clubs. Ajax leek dan ook goud in handen te hebben. Na een blessure haalde Neres nooit meer zijn oude niveau. De eerste seizoenshelft zat Neres vaker op de bank dan hij lief was. Antony en Steven Berghuis kregen op de flank de voorkeur.

Nu ontvangt Ajax een transfersom van 12 miljoen euro. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar 16 miljoen euro. Daarmee doen Ajax en Shakter Donetsk opnieuw zaken. In de voorbije transferperiode werd Lassina Traoré al aan de topclub uit Oekraïne verkocht.

Ajax wil de inkomende transfergelden aanwenden voor een extra buitenspeler. Steven Bergwijn is nog altijd de primaire transfertarget.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1481895362076020739

https://twitter.com/AFCAjax/status/1481900642587353089