Done deal: Feyenoord kondigt komst Wålemark aan

Feyenoord neemt Patrik Wålemark definitief over van BK Häcken. De Zweedse vleugelaanvaller werd tijdens Feyenoord – Vitesse al in De Kuip gespot. Vandaag zette hij zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2026.

Met Patrik Wålemark haalt Feyenoord één van de grootste talenten van Zweden naar de Eredivisie. Wålemark maakte bij Häcken indruk als aanvallende middenvelder en op de positie van rechtsbuiten. De linksbenige Wålemark kost voor Feyenoord begrippen een hele transfersom. De ploeg van Arne Slot betaalt 3,25 miljoen euro, een bedrag dat nog eens met 1 miljoen aan extra bonussen kan oplopen. Daarnaast deelt BK Häcken mee in een toekomstige transfer.

Feyenoord zette deze transferperiode aanvankelijk in op de komst van Joey Veerman. De nummer drie van de Eredivisie had miljoenen over voor de middenvelder van SC Heerenveen. Uiteindelijk bleek dat niet genoeg te zijn om SC Heerenveen te overtuigen én bleek PSV wel bereid de gevraagde transfersom op te hoesten. Feyenoord schakelde razendsnel door en haalt nu een miljoenenversterking uit Zweden.

Aanvulling voor de selectie was brood nodig. De afgelopen transferperiode zwaaide Feyenoord een hele batterij aan speler uit. Franco Antonucci (FC Volendam), Aliou Baldé (Waasland-Beveren), Naoufal Bannis (NAC Breda), Christian Conteh (FC Dordrecht) en Mark Diemers (Hannover 96) zochten tijdelijk elders hun heil.

Feyenoord wacht nog een drukke twee weken op de transfermarkt. Technisch directeur Frank Arnesen en trainer Arne Slot zijn namelijk nog niet klaar. Ook de twintigjarige Cole Bassett staat op de nominatie naar De Kuip te komen. De middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids met een optie tot koop.

https://twitter.com/Feyenoord/status/1483083871180791815