Droomt komt uit: Vincent Vermeij maakt debuut in Bundesliga

Een mooie opsteker voor Vincent Vermeij. Onze landgenoot maakte dit weekend zijn debuut in de Bundesliga. Als invaller kwam hij twee minuten voor tijd binnen de lijnen namens Freiburg in het duel tegen Greuther Fürth.

Afgelopen weekend zat Vermeij al namens SC Freiburg op de bank tegen Wolfsburg. Tot een invalbeurt kwam het toen nog niet. Afgelopen weekend dus wel. Het mocht niet baten. Freiburg speelde met 0-0 gelijk tegen hekkensluiter Greuther Fürth. Bij die club was Nick Viergever basiskracht en kwam Jetro Willems als bankzitter niet binnen de lijnen.

Het gelijkspel was een flinke tegenvaller voor Freiburg dat zich sinds lange tijd weer hoopt te kwalificeren voor Europees voetbal. Freiburg is de nummer vijf van de Bundesliga. Het verschil met nummer zeven, FC Koln, is vijf punten.

Vermeij doorliep de jeugdopleiding van Ajax. In 2014 volgde de overstap naar De Graafschap. Bij de Superboeren maakte de boomlange aanvaller (1.96 meter) indruk en volgde ook een oproep voor Jong Oranje. Het leverde uiteindelijk een mooie transfer op naar Heracles Almelo.

In Almelo stokte zijn ontwikkeling. Na een verhuurperiode aan FC Den Bosch maakte hij transfervrij de overstap naar MSV Duisburg. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar het tweede elftal van Freiburg dat uitkomt in de Derde Bundesliga. Na 8 goals in 21 duels volgde de beloning in de vorm van een debuut in de Bundesliga.