Droomtransfer voor topscorer TOP Oss

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

In iets meer dan een jaar van het amateurvoetbal naar de Champions League. Voor Kay Tejan zou het dit seizoen mogelijk zijn. De 25-jarige aanvaller vertrekt namelijk bij TOP Oss voor een buitenlands avontuur.

In 2021 verruilde Tejan de amateurs van Kozakken Boys voor een profavontuur bij TOP Oss. Eerder in zijn loopbaan kwam hij al eens tot twee invalbeurten voor FC Volendam. In zijn eerste volledige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was hij in 36 competitieduels goed voor 14 goals en 3 assists. In de derde periode kwam Tejan echt los. Door 7 goals in 718 minuten kroonde hij zich tot topscorer van de derde periode.

Sheriff Tiraspol wordt zijn volgende werkgever. De twintigvoudig kampioen van Moldavië is actief in de voorronde van de Champions League. Een podium waar Tejan zich vandaag al kan laten zien. De Amsterdamse spits kan vandaag zijn debuut maken tegen de Sloveense kampioen NK Maribor. In de eerste voorronde werd al de Bosnische kampioen HŠK Zrinjski Mostar verslagen.

Verrassing in de Champions League

Met nog drie voorrondes te gaan mag Sheriff blijven dromen. De groepsfase van de Champions League is FC Sheriff namelijk niet vreemd. Vorig jaar wist de ploeg zelfs nog te stunten tegen de latere winnaar, Real Madrid. Het werd 2-1 voor de Moldavische topploeg. Ook Shakter Donetsk werd verslagen. Hierdoor eindigde Sheriff als derde in de poule achter Inter en Real Madrid. In de Europa League bleek Braga na strafschoppen over twee duels te sterk.

Transfersom voor TOP Oss

TOP Oss heeft Tejan voor een seizoen verhuurd. Uiteraard ontvangt TOP Oss daar een vergoeding voor. Daarnaast heeft Sheriff Tiraspol een optie tot koop bedongen. Het is onbekend hoe hoog dat bedrag is. Tejan is overigens pas de tweede Nederlandse voetballer voor Sheriff Tiraspol. In het seizoen 2014-2015 was Fred Benson er actief.