Duitse club verlost Locadia en Brighton

Jürgen Locadia en Brighton Hove & Albion zijn eindelijk van elkaar verlost. De aanvaller gaat in de Bundesliga aan de slag bij VfL Bochum. Die club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau in Duitsland. Daar is de ploeg van trainer Thomas Reis terug te vinden op een knappe twaalfde positie.

Eigenlijk wilde het geen moment vlotten tussen Locadia en Brighton. Nadat hij begin 2018 voor maar liefst 17 miljoen euro werd overgenomen van PSV kwam Locadia nooit echt in de plannen voor. Tussentijds werd hij dan ook al verhuurd aan het Duitse Hoffenheim en het Amerikaanse FC Cincinnati. Ook in de Bundesliga en Major League Soccer wist hij zijn vorm niet te vinden. Nu maakt hij transfervrij de overstap naar het Ruhrstadion in Bochum. In de Duitse industriestad lag voor Locadia rugnummer 19 klaar.

Locadia op de website van Bochum: “Ik ben blij dat deze transfer naar VfL van de grond is gekomen. Ik ben benieuwd naar mijn nieuwe teamgenoten en ik kijk ernaar uit om weer in de Bundesliga te kunnen spelen. De laatste tijd heb ik niet veel gespeeld, natuurlijk hoop ik dat dit hier gaat veranderen.”