Eerste rode kaart WK op naam van Wayne Hennessey

Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

De eerste rode kaart op het WK in Qatar is een feit. Die bedenkelijke eer gaat uit naar Wales doelman Wayne Hennessey. Na de man minder situatie zou Wales het duel tegen Iran ook met 0-2 verliezen. Met enkel nog een wedstrijd tegen favoriet Engeland lijkt Wales een wonder nodig te hebben om de knockout fase te bereiken. Het eerste duel eindigde tegen de Verenigde Staten namelijk in een 1-1 gelijkspel.

Opvallend genoeg is Wayne Hennessey pas de derde doelman in de historie van het WK die rood krijgt. De allereerste doelman die rood kreeg was Gianluca Pagliuca. De Italiaanse doelman kreeg rood op het WK 1994 in de Verenigde Staten tegen Noorwegen.  Pas in 2010 volgde de volgende rode kaart voor een keeper. De Zuid-Afrikaanse doelman Itumeleng Khune kreeg in 2010 rood bij het duel tussen het gastland en Uruguay.

Iran won het treffen met Wales met 0-2. Beide goals vielen pas diep in blessuretijd. Roozbeh Cheshmi scoorde acht minuten in de blessuretijd. En in de elfde minuut van de blessuretijd maakte Ramin Rezaeian er 0-2 van. Dat is overigens niet het laatste doelpunt wat ooit op een WK in reguliere speeltijd is gescoord. Dat record stond al op naam van Iran na het treffen met Engeland.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1596109207316537344