Engelsen pakken uit met nieuwe versie van ‘It’s coming home’

It’s coming home is één van de absolute klassiekers wanneer het gaat om Engelse voetballiedjes. De makers achter het iconische liedjes hebben nu een heuse Qatar editie uitgebracht. Deze zal ongetwijfeld vrijdag in het stadion voorafgaand aan Engeland – Verenigde Staten worden gedraaid.

De start van het nummer kan menig voetbalfan dromen: “It’s coming home It’s coming Football’s coming home It’s coming home It’s coming Football’s coming home It’s coming home It’s coming home It’s coming Football’s coming home”.

Het origineel dateert al weer uit 1996 toen Engeland het Europees Kampioenschap in eigen land organiseerde. Nu bijna dertig jaar later is het tijd voor een opvolger. Net als het origineel is het liedje met een knipoog. Baddiel, Skinner & Lightning Seeds leggen met dit winters WK een link naar kerst.

Er zijn meer Engelse artiesten die willen profiteren van de gekte rondom het WK in Qatar. Zo is er een aparte versie van de hit Lionheart van Joel Corry & Tom Grennan. De populaire DJ Joel Corry heeft er een aantal kreten in verwerkt en het nummer Lionheart (Come On England) uitgebracht.