FC Den Bosch krijgt hulp van eigenaar en haalt eerste versterking

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Den Bosch heeft deze transferperiode hulp gekregen van haar nieuwe eigenaar Pacific Media Group. De club heeft zich versterkt met Dino Halilović. De Kroatische middenvelder komt over van het Deense Esbjerg fB, dat eveneens onderdeel is van Pacific Media Group.

De 23-jarige Kroaat genoot zijn jeugdopleiding bij Dinamo Zagreb en Udinese. Zijn doorbraak kwam echter in eigen land. Via NK Istra, NK Lokomotiva, NK Rudes en opnieuw NK Istra kwam Halilović afgelopen zomer terecht in Denemarken. Op het tweede niveau van Denemarken werd hij als invaller gebruikt. De voormalig jeugdinternational van Kroatië is door FC Den Bosch tot de zomer van 2023 vastgelegd. Daarmee volgt Dino het spoor van zijn broer Alen die in Nederland eerder actief was voor SC Heerenveen.

Technisch Manager Jan Gösgens op de website van FC Den Bosch: “Ik ben blij met deze aanwinst. Hij is een echte box-to-box speler die ons middenveld direct kan versterken. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 duels achter zijn naam bij clubs uit de hoogste divisie van Kroatië.”

De Amerikaanse Pacific Media Group heeft de afgelopen jaren een netwerk van clubs gecreëerd. Naast FC Den Bosch en Esbjerg fB behoren ook FC Thun, Barsnley,  AS Nancy Lorraine en KV Oostende tot de groep. Direct na de overname kwamen al Mohamed Berte en Preben Stiers op huurbasis over van Oostende. Bij Halilović kiest men nu voor een definitieve overgang.

FC Den Bosch hoopt in de tweede seizoenshelft de playoffs voor promotie te bereiken. De club staat na 21 duels op een twaalfde plaats. Vanwege de regels omtrent Jong Ajax geeft de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie vermoedelijk ook dit seizoen toegang tot die playoffs. De achterstand op die de huidige nummer negen NAC Breda is slechts twee punten.