‘FC Emmen aast op Nederlandse voetbalnomade’

Krijgt Richairo Zivkovic een nieuwe kans in de Eredivisie? Dat is goed mogelijk. De pas 25-jarige aanvaller was al actief bij negen verschillende clubs maar mogelijk komt daar snel een tiende naam bij. FC Emmen is namelijk in gesprek met de aanvaller. De promovendus is hierbij wel afhankelijk van zijn huidige werkgever, Rode Ster Belgrado.

Richairo Zivkovic doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte daar zoveel indruk dat Ajax bereid was om miljoenen euro’s te betalen. Later volgde er korte avonturen bij Willem II, FC Utrecht, KV Oostende, Changchun Yatai, Sheffield United en Guangzhou City FC. De in Assen geboren aanvaller staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Rode Ster Belgrado. Namens die club kwam hij verdeeld over 9 duels tot 288 minuten op het hoogste niveau van Servië. Het ligt dan ook voor de hand dat Rode Ster Belgrado bereid is om mee te werken aan een vertrek van de voormalig jeugdinternational.

FC Emmen is al langer op zoek naar een aanvalsleider. Zo waagde het eerder een poging bij oud-spits Bas Dost. De 33-jarige aanvaller vond het echter nog te vroeg om nu al terug naar Emmen terug te keren. De voormalig international verruilde deze zomer Club Brugge voor FC Utrecht. Het is RTV Noord die Zivkovic nadrukkelijk in verband brengt met FC Emmen.

Mogelijk dat FC Emmen ook nog wel een poging wil wagen voor de in Emmen geboren Jürgen Locadia. De 28-jarige speler kwam eerder ook uit in de jeugd van FC Emmen. Via de jeugd van de amateurs van Sarto en Willem II belandde hij bij PSV. Locadia is momenteel clubloos en heeft daarmee een transfervrije status.