FC Groningen, NEC en Vitesse azen op Franse middenvelder

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een heuse transferstrijd tussen drie Nederlandse clubs. FC Groningen, NEC én Vitesse hebben allemaal hun zinnen gezet op Cheikh Niasse.  Het nieuws wordt gebracht door RTV Noord. De 21-jarige middenvelder staat nog tot de zomer van 2023 onder contract bij de regerend Frans kampioen OSC Lille.

Vitesse-trainer Thomas Letsch sprak al met Niasse, terwijl FC Groningen in de zomer al aan hem dacht. Afgelopen zomer hengelde FC Groningen naar de diensten van Niasse. FC Groningen had de verdedigende middenvelder graag betrokken in de transfer van Gabriel Gudmundsson, die juist de omgekeerde richting bewandelde. Niasse maakte in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen op huurbasis een goede indruk bij Panathinaikos. Bij terugkeer kwam hij echter in hetzelfde schuitje als vorig seizoen. In de eerste seizoenshelft kwam Niasse nauwelijks aan spelen toe en zodoende behoort een transfer alsnog tot de mogelijkheden. De in Senegal geboren Niasse kwam tot slechts drie invalbeurten in de Ligue 1. Dat leverde in totaal slechts 26 minuten op.

Deze transferperiode zijn er nieuwe mogelijkheden. Zaakwaarnemer Moustapha Kamara stelt dat Lille openstaat voor een definitieve  transfer. ‘Bij voorkeur aan een club in de Eredivisie’, zegt Kamara in gesprek met RTV Noord. ‘Dat we denken dat het goed voor hem is om zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen, komt vanwege de spelopvatting in Nederland en de sportieve kansen die Cheikh daar heeft.’