FC Groningen vraagt met speciaal shirt aandacht voor provincie

Credits: FC Groningen

Een speciaal shirt voor het bekertoernooi lijkt een trend te worden. Niet alleen Almere City maar ook FC Groningen zal in een ander tenue de wedstrijden in de TOTO KNVB Beker spelen. Ook bij FC Groningen is er een belangrijke boodschap. De club vraagt met een shirt namelijk extra aandacht voor de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen.

FC Groningen speelt vanavond in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt vanaf 18.45 uur live uitgezonden op ESPN. En dat doet de club dus in een bijzonder zwart shirt van shirtsponsor Robey.

De Noordelingen op de eigen website: “Na de aanvoerdersband maakt FC Groningen een nieuw statement. De Trots van het Noorden zal in het bekerseizoen 2022/2023 uit en thuis in een afwijkend shirt spelen waarop hetzelfde seismologisch teken te zien als op de aanvoerdersband, die nog steeds elke officiële wedstrijd wordt gedragen. Er is gekozen voor een zwart shirt, wat refereert aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog krijgen te maken.”

FC Groningen moet het aan de Krommedijk doen zonder een aantal bekende namen. Michael Verrips, Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Isak Määttä en Tomas Suslov zijn geblesseerd. Laros Duarte is voor deze bekerwedstrijd geschorst.