FC Groningen zet Frank Wormuth op straat

FC Groningen gaat in de lange winterstop op zoek naar een nieuwe trainer. Frank Wormuth is door de clubleiding aan de kant gezet. In een statement stelt FC Groningen: ‘Hoewel de afgelopen maanden veel energie is gestoken in het realiseren van verbeteringen, heeft de clubleiding moeten vaststellen dat er geen basis is de samenwerking met Frank Wormuth succesvol te continueren.’

De 62-jarige Wormuth was pas sinds afgelopen zomer werkzaam in de Euroborg. FC Groningen staat na veertien competitieduels op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie. In veertien duels werd maar drie keer gewonnen. In totaal werden twaalf punten binnengehaald. Slechts een puntje meer dan nummer zestien FC Emmen. In Groningen had Wormuth een contract tot de zomer van 2025. FC Groningen moet nu een afkoopsom ophoesten. Wormuth was eerder in Nederland tussen 2018 en 2022 werkzaam bij Heracles Almelo.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van FC Groningen: “We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.”