FC Twente bijna rond met eerste winterse versterking

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Twente heeft bijna beet. Alfons Sampsted is namelijk op weg naar de Grolsch Veste. De 14-voudig IJslands international moet transfervrij overkomen van het Noorse FK Bodø/Glimt waar hij eind deze maand uit zijn contract loopt. Dat meldt TC/Tubantia.

De 24-jarige Sampsted is een rechtervleugelverdediger. Sinds 2020 speelt Sampsted bij het Noorse FK Bodø/Glimt. Met die club speelde hij eerder in groepsfase van de Europa League tegen PSV. Sampsted gaat in Enschede voor meerdere seizoenen tekenen. De overgang is nog onder voorbehoud van een medische keuring. Eerder was de back actief bij onder andere het IJslandse Breidablik en het Zweedse Norrköping.

FC Twente speelt met de transfer in op een mogelijk vertrek van Joshua Brenet. De back verlengde afgelopen jaar nog zijn contract met een seizoen. Brenet en FC Twente spraken toen al af dat dit het laatste jaar zou zijn. De 28-jarige Brenet wil zijn goede spel komende zomer ten gelde maken. Eerder speelde Brenet al bij PSV, het Duitse Hoffenheim en Vitesse. Vorig jaar klopten PSV en Feyenoord al voor hem aan. Brenet lijkt echter bezig met een nieuw buitenlands avontuur.

Volgens TC/Tubantia lijkt de komst van Sampsted wel de inleiding voor een vertrek van Luca Everink (21). De jongeling zit op een dood spoor. Vlak voor de winterstop kreeg de linksbenige Anass Salah-Eddine zelfs de voorkeur boven Everink. Dat was ook het geval in het oefenduel tussen FC Twente en het Costa Ricaanse Alajuelense vorige week. FC Twente is met Alajuelense in gesprek over een samenwerking.