FC Twente heeft oude bekende op proef

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een oude bekende op de training van FC Twente. Kamohelo Mokotjo (30) traint de komende periode met het elftal van Ron Jans mee. De Zuid Afrikaanse middenvelder is transfervrij nadat hij in november zijn contract bij het Amerikaanse FC Cincinnati liet ontbinden.

Mokotjo kwam in Nederland eerder uit voor Feyenoord, PEC Zwolle en FC Twente. Door zijn jarenlange aanwezigheid in Nederland beschikt hij inmiddels ook over een Europees paspoort. Nadat hij een Nederlands paspoort bemachtigde trok hij in 2017 naar het Engelse Brentford. Later tekende hij druk in de MLS bij FC Cincinnati waar toen nog Gerard Nijkamp en Jaap Stam de scepter zwaaiden.

De Afrikaanse middenvelder zit dus al enkele weken zonder club. Mogelijk mist Mokotjo dan ook ritme. “Misschien valt het honderd procent mee, en misschien ook niet”, zegt technisch directeur Jan Streuer in het Algemeen Dagblad. We hebben geen haast, omdat hij geen contract heeft. We gaan het rustig bekijken.”

Een extra controlerende middenvelder is mogelijk geen overbodige luxe. FC Twente heeft met Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Wout Brama weliswaar drie spelers onder contract staan. Streuer: “Maar we weten niet hoe het met hun verder gaat met het oog op volgend seizoen. Dat is nog afwachten. Mokotjo is een goede speler, en we gaan nu kijken hoe fit hij is.”

Gek is dat niet. Sadilek (gehuurd van PSV) en Brama (aflopend contract) kunnen zo maar bezig zijn aan hun laatste maanden bij FC Twente. Daarnaast is Zerrouki met zijn goede spel opgeroepen voor Algerije. Wanneer Zerrouki fit is, kan hij mogelijk zelfs de aandacht vestigen op de Afrika Cup.