FC Twente in Costa Rica voor afscheid Bryan Ruiz

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Twente maakt zich op voor een bijzondere wedstrijd. De ploeg van Ron Jans speelt een prominente rol in het afscheid van Bryan Ruiz. FC Twente is dan ook met de volledige selectie afgereisd naar Costa Rica. Voor de afscheidswedstrijd en zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

De Tukkers zijn met smaakmakers als Lars Unnerstall en Ramiz Zerrouki afgereisd naar Centraal-Amerika. Plaats van handeling is Estadio Alejandro Morera Soto, het 17.895 zitjes tellende stadion van Alajuelense. Ruiz maakte zijn eerste stappen in het profvoetbal bij LD Alajuelense. In 2020 streek hij opnieuw neer bij deze club. Tussendoor speelde hij bij AA Gent, FC Twente, Fulham, PSV, Sporting Portugal en Santos. Zijn grootste successen kende de 147-voudig international van Costa Rica bij FC Twente.

Bryan Ruiz zal daarom zowel bij de thuisploeg als FC Twente een helft mee spelen. Om die reden verscheen de 37-jarige Ruiz al op de training van FC Twente. Ruiz maakte in de Grolsch Veste furore tussen 2009 en 2011. De nummer tien werd met FC Twente in 2010 kampioen van Nederland. Een jaar later volgde de KNVB Beker.

In Costa Rica zullen er open trainingen van FC Twente en Alajuelense zijn. De verwachting is dat deze goed bezocht worden. De toegang is gratis maar bezoekers wordt gevraagd om speelgoed te doneren.