‘FC Twente raakt verdediger kwijt aan club uit Tweede Bundesliga’

FC Twente stuurde Luka Ilic al terug naar zijn club Manchester City. Op korte termijn volgt een tweede uitgaande transfer. Dario Dumic heeft volgens Tubantia toestemming gekregen voor een transfer.

Vandaag ontbrak de 29-jarige verdediger nog op de training vanwege een examen voor zijn rechtenstudie. Morgen zou zo maar de laatste keer kunnen zijn dat hij mee traint met de selectie van Ron Jans. Een transfer lijkt namelijk aanstaande. Dumic heeft in Enschede nog een contract tot het einde van het seizoen. FC Twente heeft een optie om zijn contract met een jaar te verlengen maar dat lijkt uitgesloten. Mogelijk wordt die optie nog wel ingezet in de onderhandeling met geïnteresseerde clubs.

De vijfvoudig Bosnisch international verruilde in de zomer van 2020 FC Utrecht voor FC Twente. Eerder stond hij onder contract voor Norwich City, Brondby, NEC, FC Utrecht en Darmstadt. Nu lijkt zijn toekomst opnieuw in Duitsland te liggen. SV Sandhausen, de nummer zestien van de Tweede Bundesliga, geldt als topfavoriet. De 1.93 meter lange verdediger kwam verdeeld over vier invalbeurten tot slechts achttien minuten in de eerste seizoenshelft.