‘FC Utrecht raakt doelman Paes kwijt aan club uit MLS’

Jonathan Mehring / Red Bull Content Pool

Maarten Paes wacht niet meer af. Nu hij voor de derde keer zijn plaats onder de lat bij FC Utrecht heeft verloren, trekt hij naar andere oorden. De voormalig jeugdinternational gaat op huurbasis aan de slag bij een nog onbekende club uit de Major League Soccer.

Trainer René Hake gaat de tweede seizoenshelft in met de 21-jarige Fabian de Keijzer als eerste keeper. Daarmee krijgt de doelman een beloning voor zijn goede keepersspel voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. En het betekent direct een mooi affiche: een wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax. Het is een hard gelach voor de twee jaar oudere Maarten Paes die opnieuw zijn plek verliest.

De afgelopen seizoenen raakte Paes door blessures en tactische keuzes vaker zijn plek kwijt. Zo werd hij al eens tijdelijk vervangen door Jeroen Zoet. Dat was nog door een langdurige blessure. Later werden er echter ook keuzes gemaakt voor Thijmen Nijhuis en Eric Oelschlägel welke op sportieve gronden de voorkeur kregen, al dan niet nadat Paes tijdelijk verstek moest laten gaan door een blessure.

Nu trekt Paes de deur in de Galgenwaard achter zich dicht. Een nog onbekende club uit de MLS heeft met FC Utrecht een akkoord bereikt over een huurdeal met optie tot koop. Dat meldt journalist Jean-Paul Rison op Twitter.

Update 14/1: De onbekende MLS club lijkt om FC Dallas te gaan.