FC Utrecht rest van seizoen verder zonder Maeda

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een enorme tegenvaller voor FC Utrecht. Naoki Maeda maakte afgelopen zondag zijn debuut voor FC Utrecht. Het is voor de Japanner direct zijn laatste wedstrijd voor de Domstedelingen. De blessure die hij opliep in het treffen tegen Ajax leidt tot een maandenlange revaluatie.

De 27-jarige middenvelder op de website van FC Utrecht:  “Na een duel op het middenveld moest ik geblesseerd het veld verlaten. Vanuit Stadion Galgenwaard ben ik direct voor onderzoek naar UMC Utrecht gegaan. Daar is geconstateerd dat ik een breuk in mijn onderbeen heb opgelopen. Nader onderzoek door een externe specialist in het AMC bevestigde: Die breuk moet operatief hersteld worden. Daarna wacht mij een maandenlange revalidatie. Dat betekent dat mijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht ook direct mijn laatste is geweest.”

“Het was mijn grote droom om in Europa te voetballen, en die droom is dankzij de kans die FC Utrecht me heeft geboden werkelijkheid geworden”, aldus Maeda. “Ik keek enorm uit naar mijn debuut, nota bene in een thuiswedstrijd tegen Ajax; een wedstrijd waarover ik sinds mijn komst naar Utrecht al veel gehoord had. Helaas liep ik al snel een blessure op. Daardoor valt mijn droom voor nu in duigen. Maar ik geef mijn droom niet op.”

Maeda: “Met Nagoya Grampus en FC Utrecht ga ik in gesprek over mijn behandeltraject en ik ga mij nu volledig focussen op mijn herstel.” FC Utrecht huurde Maeda tot het einde van het seizoen. Wel had de club bij Nagoya Grampus een optie tot koop bedongen.