FC Utrecht wil oud-speler als opvolger Henk Fraser

FC Utrecht heeft een opvolger van de opgestapte Henk Fraser gevonden. Het is oud-speler Michael Silberbauer. Volgens diverse bronnen moet de Deense oefenmeester de leiding gaan krijgen in de Domstad.

De 41-jarige Silberbauer is geen onbekende in de Galgenwaard. Tussen 2008 en 2011 was Silberbauer actief als speler van FC Utrecht. De 25-voudig international van Denemarken kwam als speler ook uit voor Støvring IF, Aalborg, FC Kopenhagen, Young Boys, Odense en FC Luzern.

Het afgelopen seizoen was Silberbauer ook al enkele maanden assistent-trainer bij FC Utrecht. Na de komst van Fraser moest Silberbauer plaatsmaken. Het afgelopen half jaar was Silberbauer in eigen land actief als assistent-trainer bij FC Midtjylland, opponent van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord lijkt volgend weekend ook de eerste tegenstander te worden voor FC Utrecht en Silberbauer. FC Utrecht neemt het zondag 8 januari op eigen veld op tegen de koploper van de Eredivisie. FC Utrecht zou Silberbauer later vandaag al willen presenteren.

Minimale ervaring Silberbauer

Silberbauer stond slechts eenmaal eerder op eigen benen. Dat was in 2019 bij Pacific FC dat uitkomt in de Canadese Premier League. Na een seizoen vertrok de Deen daar. Wel kon Silberbauer de afgelopen jaren als assistent-trainer in de keuken kijken bij FC Luzern, FC Midtjylland, FC Basel, FC Utrecht en opnieuw FC Midtjylland. Silberbauer wordt door insiders beschreven als een trainer met een focus op data. Ook was de voormalig middenvelder bij FC Luzern enige tijd video-analist.