‘Ferdi Kadioglu verkiest Turkije boven Oranje’

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Ferdi Kadioglu kiest voor een interlandloopbaan voor Turkije. De in Arnhem geboren aanvaller heeft dat aan de Turkse voetbalbond laten weten, melden diverse media uit dat land.

De 22-jarige middenvelder verruilde in de zomer van 2018 NEC voor de Turkse topclub Fenerbahce. Daar is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. Inmiddels staat de teller op 64 duels in de Turkse Süper Lig. Er was dan ook veel aangelegen om de speler beschikbaar te krijgen voor het nationale team van Turkije.

Kadioglu kwam eerder uit voor verschillende jeugdelftallen van de KNVB inclusief achttien duels voor Jong Oranje. Het is nu echter toch Turkije dat aan het langste eind trekt. Een debuut voor Turkije lijkt nu aanstaande. Mogelijk dat hij in maart al zijn opwachting kan maken in de cruciale playoff duels tegen Portugal. Wanneer Turkije deze halve finale overleeft treft het in de finale de winnaar van Italië en Noord-Macedonië. Inzet is een plekje op het WK dat later dit jaar in Qatar wordt gespeeld.

Het is overigens nog onbekend waar de toekomst van Kadioglu ligt. De middenvelder loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract. Een status van transfervrije international maakt hem extra interessant op de transfermarkt.

https://twitter.com/trtspor/status/1477733304149422087