Feyenoord en PSV nemen deel aan Premier League International Cup

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Feyenoord en PSV nemen ook dit seizoen deel aan de Premier League International Cup. Het biedt jeugdspelers de mogelijkheid zich te meten met jeugdtalenten uit de Premier League.

De Premier League International Cup is een aantal seizoenen in het leven geroepen voor spelers tot de leeftijd van 21. Dat is een groot verschil met de UEFA Youth League dat zich focust op Onder 18 teams. De Premier League International is niet alleen een oudere leeftijdscategorie. Ook de opzet is anders. Naast Engelse clubs als Leicester City, Liverpool, Manchester United, Crystal Palace, Arsenal en West Ham United is er ook ruimte voor buitenlandse clubs. Feyenoord en PSV vertegenwoordigen Nederland. Ook andere landen hebben twee deelnemers. Zo nemen Paris Saint Germain en AS Monaco vanuit Frankrijk deel. Wolfsburg en Hertha BSC zorgen voor Duitse invloed zoals FC Porto en Braga het Portugese voetbal vertegenwoordigen. Ook hoog aangeschreven jeugdopleidingen van Valencia, Sparta Praag en Dinamo Zagreb zijn van de partij.

De 24 deelnemers zijn ingedeeld in 3 groepen van 8 clubs. PSV en Feyenoord zijn in dezelfde poule opgenomen. Elke club speelt in de groepsfase vier duels waarbij Engelse clubs elkaar zoveel mogelijkheid ontwijken. Wel worden alle wedstrijden worden in Engeland gespeeld. PSV begint om 31 augustus met een duel tegen Brighton, terwijl Feyenoord op 6 september op bezoek gaat bij Arsenal. PSV en Feyenoord  treffen naast Brighton en Arsenal ook nog West Ham United en Manchester United.

1 Trackback / Pingback

  1. Feyenoord en PSV nemen deel aan Premier League International Cup | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.