Feyenoord en Sparta in wachtkamer na ontslag

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Feyenoord en Sparta zitten voorlopig in de wachtkamer. Het Russische Krasnodar heeft namelijk heel verrassend zijn trainer Viktor Gancharenko aan de kant geschoven. Ook diens assistenten Vasily Berezutsky en Alexander Yermakovich moesten het veld ruimen. Het drietal was pas negen maanden werkzaam. Aanleiding zou een conflict met de eigenaar van Krasnodar zijn.

Feyenoord hoopt deze transferperiode Tonny Trindade de Vilhena te verleiden voor een terugkeer naar De Kuip. Makkelijk zal dat niet worden. De 27-jarige middenvelder heeft in Rusland een lucratief contract en ligt nog wel even vast. Onder Gancharenko werd hij zowel op het middenveld als ook als linksback gebruikt.

Ondertussen hoopt Sparta op de komst van Younes Namli. De voormalig speler van SC Heerenveen en PEC Zwolle werd de afgelopen twee seizoenen al door Krasnodar verhuurd. Nu Colorado Rapids besloot de koopoptie niet te lichten biedt dat kansen voor Sparta. Technisch directeur Gerard Nijkamp zet in op een transfer.

Vooralsnog moeten de Nederlandse clubs in de wachtkamer. Krasnodar zou al in gesprek zijn met een nieuwe trainer. Marko Nikolic geldt als de belangrijkste kandidaat. Krasnodar is de nummer vijf van de Russische Premjer Liga. De achterstand op nummer drie Sochi is slechts twee punten.

Een mogelijke verklaring voor het Russische conflict is de aanstaande komst van Junior Alonso. De verdediger uit Paraguay kost circa 7 miljoen euro. Het zou echter betekenen dat Krasnodar een andere buitenlandse speler van de hand moet doen. Alonso is sinds 2020 actief voor het Braziliaanse Atletico Mineiro. Eerder was hij in Europa actief bij Lille en Celta de Vigo. Ook speelde hij voor de Argentijnse topclub Boca Juniors.