Feyenoord verhuurt opnieuw speler, volgende verhuur aanstaande

Het is een drukke transferperiode voor Feyenoord. Technisch directeur Arnesen weet deze periode meerdere spelers te slijten en hoopt zelf nog op versterking. Er werd naast Joey Veerman gegrepen. Maar met Bazoer (Vitesse) en Vilhena (Krasnodar) blijft de nummer drie van de Eredivisie hoog inzetten.

Mogelijk moet in dat perspectief ook de verhuur van een aantal spelers gezien worden. Hiermee creëert Feyenoord voor de lange termijn, bij een succesvolle verhuurperiode, meer transferwaarde en op de korte termijn uiteraard een besparing. Gisteren werden Feyenoord en Hannover ’96 het eens over de verhuur van Mark Diemers. De middenvelder zat in De Kuip op een dood spoor en hoopt in Duitsland zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Vandaag werd bekend dat Christian Conteh het seizoen afmaakt bij FC Dordrecht. De Duitse aanvaller speelde de eerste seizoenshelft op huurbasis bij SV Sandhausen maar kwam mede door blessures nauwelijks in actie. En daarom speelt hij na de winterstop niet in de Tweede Bundesliga maar in de Keuken Kampioen Divisie. Conteh ligt nog tot de zomer van 2024 in Rotterdam-Zuid vast.

https://twitter.com/fcdordrechtnl/status/1478646867877511168

Jonge Afrikaan naar België

Op korte termijn hoopt Feyenoord ook de verhuur van Aliou Baldé af te ronden. De jonge aanvaller uit Senegal maakt het seizoen af in België. Daar gaat hij spelen op het tweede niveau. Bij Waasland Beveren moet hij de nodige ervaring gaan opdoen. De negentienjarige aanvaller werd bij zijn entree een grote toekomst voorspeld, maar dat kwam er vooralsnog niet uit. De Afrikaanse aanvaller werd door Arne Slot zelfs teruggezet naar de beloften. Waasland Beveren is de nummer twee in de 1B Pro League. Koploper KVC Westerlo lijkt niet meer te achterhalen. In België promoveren net als in Nederland echter de nummers één en twee. Hiervoor moet Beveren onder andere RWDM, Deinze en Moeskroen achter zich houden.

Naast Diemers, Conteh en Baldé hoopt Feyenoord deze transferperiode nog meer spelers te verhuren. Toch zette het NAC Breda voorlopig nog even in de wachtkamer voor Naoufal Bannis. Er bestaat immers een kans dat Nigeria voor de Afrika Cup alsnog een beroep gaat doen op supersub Cyriel Dessers. Daarnaast is Feyenoord bijvoorbeeld met FC Volendam in gesprek over een nieuwe verhuurperiode van Antonucci.