FIFA 23: 5 nieuwe Eredivisie cards (Foundation en RTTF)

De makers van de populaire voetbalgame FIFA 23 zijn de Eredivisie opnieuw goed gezind. Volgens het populaire twitter account FUT Sheriff, dat ruim 665.000 followers heeft, komt er binnenkort in FIFA 23 tijdelijk een speciale objective aan waarbij Eredivisie foundation spelers kunnen worden ontgrendeld. Dat was eerder ook al in FIFA 22 het geval.

Er komen in FIFA Ultimate Team (FUT) cards voor Pedro Marques (NEC, overall rating 84), Owen Wijndal (Ajax, 82), Riechedly Bazoer (82, AZ) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord, 82). Het is op dit moment nog onduidelijk wat de uitdagingen zijn om het viertal te bemachtigen. Mogelijk wordt dat vrijdag duidelijk wanneer Week 3 in FUT begint.

Opvallend genoeg waren er ook geen Eredivisie spelers opgenomen in de Road to the Final cards (RTTF) in Ultimate Team. Erg opvallend. Met name omdat vooral Ajax, Feyenoord en PSV nog vol aan de bak moeten om Europees te kunnen overwinteren in de Champions League en Europa League. Volgens Fut Sheriff komt ook daar snel verandering in met een squad building challenge van PSV speler Savio. Mogelijk dat deze woensdag of donderdag na al het Champions League geweld in FIFA 23 zal verschijnen. Net als de Ones to Watch cards zijn ook de RTTF cards dynamisch. In tegenstelling tot de OTW (op individuele prestaties) zijn de RTTF cards gebaseerd op prestaties van de club in een Europees toernooi.

In FIFA 23 zijn er op dit moment al heel wat speciale cards van Eredivisie spelers uitgekomen. De teller staat al op 9 cards verdeeld over 8 spelers. Cody Gakpo heeft er namelijk al twee. Het gaat om de volgende cards in FIFA 23:

  • Statische Team of the Week cards (TOTW): Gakpo (PSV), Pasveer (Ajax) en Hancko (Feyenoord)
  • Statische Eredivise Player of the Month (POTM): Gakpo (PSV)
  • Statistische Storyline spelers Seizoen 1: Kasanwirjo (FC Groningen) en Brobbey (Ajax)
  • Statische FUT Heroes: Kuyt (Eredivisie)
  • Dynamische Ones to Watch cards (OTW): Bergwijn (Ajax)

Mogelijk dat er een Eredivisie speler is opgenomen bij Rulebreakers. De Rulebreakers serie wordt namelijk vrijdag 14 oktober verwacht. Christiano Ronaldo krijgt daarbij sowieso een card.

https://twitter.com/FutSheriff/status/1579813604274352130

FIFA Ultimate Team