FIFA 23: Philips Stadion en 14 andere nieuwe stadions

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Na de Johan Cruijff ArenA komt ook het Philips Stadion in FIFA 23. Het stadion van PSV behoort tot de vijftien nieuwe stadions die deel uitmaken van FIFA 23. Naast een aantal bekende stadions in Europa worden ook het complex van de Manchester City vrouwen en de 8 stadions tijdens het WK 2022 in de populaire game opgenomen.

Het Philips Stadion is één van de vijftien nieuwe stadions in FIFA 23. EA Sports, de maker achter de populaire game, heeft vijftien nieuwe licenties van stadions. Het betekent dat na onder andere San Siro, Wembley en de Allianz Arena er nog veel meer mooie stadions worden toegevoegd.

Eerder werd al duidelijk dat Juventus weer in het spel kwam. Het betekent dat Piemonte Calcio verleden tijd is. Naast het gebruik van logo en shirt, is ook het Allianz Stadion in Turijn beschikbaar om te spelen. Electronic Arts heeft de rechten weer terug verovert van Konami. Dat geldt ook voor La Bombonera, het iconische stadion van Boca Juniors. En natuurlijk mag dus ook een tweede seizoen in Nederland niet ontbreken: het Philips Stadion. Wanneer zal De Kuip dan eindelijk volgen?

De nieuwe bevestigde stadions in FIFA 23

  • Allianz Stadium – Juventus
  • City Ground Stadium – Nottingham Forest
  • Europa-Park Stadion – SC Freiburg
  • Philips Stadion – PSV Eindhoven
  • La Bombonera (officiele naam: Estadio Alberto J. Armando) – Boca Juniors
  • Bank of California Stadium – LAFC
  • Academy Stadium – Manchester City Vrouwen
  • 8 FIFA World Cup Qatar 2022™ stadions (Al Bayt Stadium, Stadium 974, Lusail Stadium, Khalifa International Stadium, Education City Stadium, Al Janoub Stadium, Al Thumama Stadium en het Ahmad Bin Ali Stadium

Onbevestigde geruchten over stadions FIFA 23

Er zijn op internet geruchten dat ook de stadions van FC Barcelona en Bayern Munchen weer in FIFA 23 zullen zitten. Sinds FIFA 20 zijn de Spotify Camp Nou in Barcleona en de Allianz Arena in Munchen al niet meer van de partij. Er bestaat een kans dat Camp Nou terugkomt. Het is al nagenoeg zeker dat dit niet geldt voor de Allianz Arena. Een volledig overzicht van alle stadions is hier te vinden.

De officiële bevestiging

Electronic Arts heeft officieel bevestigd dat naast de Johan Cruijff ArenA van Ajax ook het Philips Stadion van PSV in FIFA 23 is opgenomen. De stadions van Amsterdam en Eindhoven behoren inmiddels tot een lijst van 105 stadions (!). De volledige lijst van stadions in FIFA 23 is hier te vinden. La Bombonera van Boca Juniors en het Allianz Stadium van Juventus keren juist terug in FIFA 23.

1 Trackback / Pingback

  1. FIFA 23: Philips Stadion en 14 andere nieuwe stadions | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.