Final Four Nations League definitief in Rotterdam en Enschede

De final four van de Nations League wordt definitief in Nederland gehouden. De Europese voetbalbond UEFA maakt dat via haar officiele kanalen bekend. Het betekent ook dat de halve finales én de finale in de Grolsch Veste en De Kuip worden afgewerkt.

De top van Europa komt volgend jaar zomer dus naar Nederland. Naast Oranje plaatsten namelijk ook Spanje, Kroatië en Italië zich voor de finaleronde. Vanwege concerten in de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion zijn beide stadions niet beschikbaar. De Kuip en Grolsch Veste wel. Het betekent dat er dus in Enschede en Rotterdam wordt gespeeld tussen 14 en 18 juni.

Het Nederlands Elftal, dan onder leiding van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, zal hopelijk twee duels in De Kuip spelen. Oranje zal namelijk de halve finale in Rotterdam spelen. De tegenstander is nog onbekend. Er moet namelijk nog worden geloot of het Kroatië, Italië of Spanje zal worden. Ook de finale wordt in De Kuip gespeeld.

De UEFA Nations League zal sowieso een nieuwe winnaar krijgen. In 2020 won Portugal de Final Four op eigen bodem. Ook toen stond Oranje onder leiding van Koeman. Het haalde toen de finale ten koste van Engeland. Een jaar later ging Frankrijk in Italië aan de haal met de prijs. Het klopte in Milaan in de finale Spanje met 2-1 door goals van Karim Benzema en Kylian Mbappé.