Fortuna en Vitesse testen spelers met bijzonder verhaal

Vitesse keuken kampioen divisie

Het WK in Qatar is nog in volle gang. Ondertussen maken clubs zonder haar eventuele internationals zich al weer op voor de tweede seizoenshelft. Met een schuin oog wordt zelfs al gekeken naar eventuele versterkingen. Zowel Fortuna Sittard als Vitesse komen nu met een verrassende naam.

Eerst het ambitieuze Fortuna Sittard. De Limburgse club heeft volgens streekomroep ZO-NWS namelijk een Kroatische verdediger met een bijzonder verhaal op proef. Het gaat om de 22-jarige Stipe Radic. De centrale verdediger zit sinds afgelopen zomer zonder club. De 1.90 meter lange Radic claimt namelijk dat hij na de degradatie van Beerschot VA transfervrij kon vertrekken. De Belgische voetbalbond heeft Radic na een lange discussie met Beerschot in het gelijkgesteld. De voormalig Kroatisch jeugdinternational 39 duels op het hoogste niveau in Belgie, de Jupiler Pro League. Nu gaat de voormalig speler van Hajduk Split proberen bij Fortuna Sittard een contract te verdienen.

Ook bij Vitesse is er een bijzonder verhaal. Davy Pröpper (31) gaat namelijk mee trainen bij Vitesse. De voormalig international zette eerder nog voortijdig een punt achter zijn loopbaan. Nu gaat de voormalig speler van Vitesse, PSV, Brighton Hove & Albion en opnieuw PSV kijken of trainen bij Vitesse het vuurtje zal aanwakkeren.

Technisch directeur Benjamin Schmedes op de website van Vitesse: “Als zeer gewaardeerde oud-speler van onze club krijgt Davy uiteraard een warm welkom. Wij bieden hem graag de gelegenheid om de smaak van het voetbal weer te proeven. Wij geven Davy alle tijd, ruimte en rust om te bekijken of een terugkeer in het voetbal een optie voor hem kan zijn. Uiteraard is zijn eigen gevoel daarbij het allerbelangrijkst.”