Fortuna Sittard aast op spelmaker Yassine Benrahou

Opvallend nieuws uit Frankrijk. Fortuna Sittard zou namelijk op het punt staan om Yassine Benrahou van Nîmes over te nemen. Het zou gaan om een huurovereenkomst zonder verplichte optie tot koop. Om de transfer mogelijk te maken zal Benrahou wel zijn aflopende contract met een seizoen moeten verlengen.

Volgens L’Equipe behoort Benrahou dit weekend al niet meer tot de wedstrijdselectie van Nîmes dat het zaterdag zal opnemen tegen Dijon. De 23-jarige Benrahou is een linksbenige middenvelder die in de eerste drie duels in de Ligue 2 dit seizoen in actie kwam. In tegenstelling tot vorig seizoen is hij echter dit jaar niet zeker van een basisplek.

Benrahou doorliep de jeugdopleidingen van Paris Saint Germain en Bordeaux. Bij laatstgenoemde club maakte hij ook zijn debuut in de Ligue 1. Begin 2020 werd hij door Bordeaux verhuurd aan Nîmes. Een half jaar later volgde een definitieve transfer naar Nîmes. Transfersom? 1.5 miljoen euro.

In zijn loopbaan speelde Benrahou al 42 keer in de Ligue 1 en 37 keer in de Ligue 2. Vooral vorig seizoen was hij op stoom. In 34 duels in de Ligue 2 scoorde hij 10 keer en gaf hij 8 assists.

Het is onbekend of Fortuna Sittard inzet op zowel Benrahou als de 22-jarige Daniël van Kaam. Ook de middenvelder van FC Groningen staat nadrukkelijk in de belangstelling van Fortuna Sittard. Benrahou is een aanvallend ingestelde middenvelder, terwijl Van Kaam juist meer defesnief is ingesteld.