Fraaie transfer lonkt voor Andries Noppert

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Er lonkt een mooie transfer voor Andries Noppert. De doelman liet zich de afgelopen weken zien op het hoogste mondiale voetbalpodium, het WK.  Met vijf caps achter zijn naam lijkt Noppert klaar voor de volgende stap. Er is al voldoende belangstelling in de langste voetballer die ooit op een WK actief was.

Het verhaal is bekend. De afgelopen jaren was Noppert geen vaste waarde bij clubs als NAC Breda, Foggia en FC Dordrecht. Later zat Noppert ook op de bank bij Go Ahead Eagles maar ten koste van Warner Hahn knokte hij zich in het elftal. In razendsnel tempo volgde de overstap naar SC Heerenveen.  Het voelde als thuiskomen. De in Joure geboren Noppert zat eerder jarenlang in de opleiding van SC Heerenveen. Na een goed jaar bij SC Heerenveen volgde zijn debuut bij het Nederlands Elftal. Nu wordt het tijd om die status gelde te maken.

Er bestaat belangstelling vanuit de Premier League en Bundesliga voor de 2.03 meter lange Noppert. Ook Ajax zou interesse hebben. De 28-jarige doelman ligt bij SC Heerenveen nog tot de zomer van 2024 vast. Wel is er een optie voor nog een seizoen. Ajax moet nu over de brug komen met een transfersom. Mogelijk wordt ook Jay Gorter als onderdeel van de deal gebruikt. SC Heerenveen zou Gorter graag willen huren.