Grieks avontuur Mike van Duinen voortijdig ten einde

Mike van Duinen kan met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. De dertigjarige aanvaller had nog een doorlopend contract bij OFI Kreta tot de zomer van 2024. In goed overleg is dat nu echter ontbonden zo meldt OFI Kreta via haar eigen social media kanalen.

Het verblijf van Van Duinen op Kreta blijft zodoende bij slechts één seizoen. Van Duinen verruilde in de zomer van 2021 namelijk PEC Zwolle voor OFI Kreta. Van Duinen kwam in de Griekse Super League twintig keer in actie, voornamelijk als invaller. De aanvaller scoorde niet. OFI Kreta en Van Duinen zochten dan ook gezamenlijk naar een oplossing. Het was het tweede buitenlandse avontuur voor de aanvaller uit Den Haag. Eerder stond hij al onder contract bij Fortuna Düsseldorf. Van Duinen speelde eerder voor ADO Den Haag, Roda JC en Excelsior.

Daarmee is de uittocht van Nederlandse voetballers uit Kreta voorlopig gestopt. Eerder keerden namelijk Boy Waterman (PSV) en Jonathan de Guzman (Sparta) al terug naar Nederland. Luc Castaignos liet net als nu Mike van Duinen zijn nog doorlopende contract ontbinden. Castaignos zit nog zonder club.

De selectie van OFI Kreta herbergt nu nog één Nederlander. Sonny Stevens maakte deze zomer namelijk de overstap naar het Griekse vakantie-eiland. Eerder besloot Stevens zijn aflopende verbintenis bij Cambuur niet te verlengen. Hierdoor kon OFI Kreta hem transfervrij oppikken. OFI Kreta wist er deze transferperiode financieel niet uit te komen met Damil Dankerlui die bij FC Groningen op een dood spoor.