Helmond Sport haalt 16-jarige middenvelder bij selectie

De naam Tarik Essakkati zal binnenkort in mening scoutingsboekje terecht komen. De pas zestienjarige middenvelder is namelijk definitief overgeheveld naar de eerste selectie van Helmond Sport.

Essakkati kroonde zich vorig jaar al als invaller tegen NAC Breda de jongste debutant in de clubgeschiedenis van Helmond Sport. Toch begon de in Helmond geboren aanvallende middenvelder dit seizoen gewoon bij zijn leeftijdsgenoten in Helmond Sport onder 19 jaar. Daar speelt hij ook nog zijn wedstrijden maar trainer Sven Swinnen wil hem elke dag op het trainingsveld zien.

“Dat Tarik met ons meetraint, is goed voor zijn ontwikkeling”, aldus trainer Sven Swinnen van Helmond Sport in gesprek met het Brabants Dagblad. “We bekijken week per week of hij ook bij de wedstrijdselectie zit. Tarik zal sowieso zijn minuten maken blijven maken bij de Onder 18.”

Dit seizoen zat Essakkati al bij twee wedstrijden in de wedstrijdselectie. Tot minuten kwam het nog niet. Vorig seizoen was hij vier minuten voor tijd invaller in het duel tegen NAC Breda (4-0).